Magazín IndustryWalk

Komůrkový a plný polykarbonát

Nabízíme komůrkový (dutinkový) polykarbonát v šířkách od 4 mm až do 40 mm, rozměry od 250 x 3000 mm (zámkové panely) aaž po 2100 x 13000 mm. Vybrat si můžete z barev jako mléčná neboli opál, bronzová (hnědá) a s perleťovým nádechem nebo bez. Většinou se tento typ lexanu používá na zastřešení pergol, teras a přístřešků, na zastřešení parkovacích míst, zimní zahrady, zastřešení bazénů, světlíků, zahradních skleníků apod.

Číst dál: Komůrkový a plný polykarbonát

Bezpečnostní sklo vlastně není sklo

Vždycky mě zajímalo, z čeho jsou vyrobeny ve filmech skla, do kterého když někdo praští kladivem, tak se nic nestane. Dneska už to vím – jedná se o speciální polykarbonátové desky. Tyto desky bojují společně s minerálním sklem o prvenství v zasklívání budov. Díky tomu, že jsou ze speciálního polykarbonátu, mají speciální technologické vlastnosti, které nesou řadu výhod. Díky své transparentnosti člověk často ani nepozná, že se nejedná o sklo, ale o jiný materiál.

Číst dál: Bezpečnostní sklo vlastně není sklo

Ako prebieha brúsenie nerezu

Pokial podnikáte v gastroprimysle, či sa skôro zamerávate na tvorbu, rekonštrukcie, alebo opravy interiérov a exteriérov, má pre vás nerezový materiál isto velký význam. Nerez je základným materiálom, ktorý sa v tejto oblasti najviac využíva.

Ale je nevyhnutné ho najprv spracovať - brúsenie nerezu, leštenie nerezu a podobne.

Nerezové profily sa brúsi, pričom sa používajú brúsne zrná v štandardoch od K80 až po K400. Pri leštení nerezových profilov môžete požadovať leštenie až do kvality super mirror. Veľa firiem sa obzerá hlavne na požiadavky svojich klientov. Kvalita je pri tejto práci na prvom mieste, čo si veľa firiem, ktoré brúsenie a leštenie nerezu ponúka, uvedomuje.

Plasty

Materiály, které člověk začal zpracovávat, byly nejprve kámen, kost a dřevo. Později se přidala keramická hlína, měď, bronz, železo atd. Kdo si ale tehdy, před dvěma tisíci lety mohl představit, kam až se technologie posunou. Nikdo by v té dávné době neměl sebemenší tušení, že kovy jednou nahradí materiál, který se nazývá plast.

Číst dál: Plasty

Jak využít polykarbonátové desky?

Polykarbonátové desky s leštěným povrchem se používají pro zasklení reklamních billboardů, hlavně ve městě na zastávkách nebo na veřejných místech. Nabízejí vynikající rázovou pevnost a rozměrovou stabilitu. Jsou 300 krát pevnější než sklo, takže šance na rozbití je velmi malá. Nicméně většina společností nabízí záruku proti rozbití a tak jsou z hlediska nákladů výhodné. Na výběr jsou plné nebo dutinkové, které se dají vyrobit v libovolných rozměrech. Také se vyrábějí v různých barvách a jsou opatřeny ochrannou vrstvou proti UV.