Magazín IndustryWalk

Nepodceňujte výběr sportovního povrchu

Vybrat co nejvhodnější povrch pro víceúčelové hřiště není zrovna ten nejlehčí úkol, když nejste odborník. Proto by Vás měl tento článek informovat o možnostech, které jsou při výběru a budování nového sportoviště. Pro případ, že chcete opravit a omladit hřiště stávající, také zde najdete rady a typy na společnost Goldreturn, která se touto problematikou komplexně zabývá.

sportovní povrchy

Číst dál: Nepodceňujte výběr sportovního povrchu

Hydraulika má své využití už i na jízdních kolech

Nejen v systému automobilových brzd se používá hydraulika. Čím dál větší oblibě mezi milovníky jízdních kol se těší hydraulické kotoučové brzdy, které se mohou pyšnit několika benefity oproti starším brzdovým systémům.

hydraulika

Mezi jejich hlavní přednosti patří především velká účinnost, a to i při nepříznivém počasí, neboť nejsou závislé na ráfku kola. Uživatelé také oceňují minimální nároky na jejich údržbu, která dnes u brzd není právě jednoduchá a v případě odborného servisu i poměrně nákladná.

Za nevýhodu tohoto typu brzd na kolo se dá považovat o něco vyšší pořizovací cena než je tomu u těch ráfkových. Některé cyklisty může odradit jejich vyšší hmotnost, která je však závislá na daném typu a provedení.

Sportovní kočárek

Chcete koupit svému dítěti nový kočárek, se kterým se vám bude snadno cestovat a jezdit na výlety? Velmi oblíbený je pro takové příležitosti sportovní kočárek, který vám bude vyhovovat nejen svým vzhledem, ale i praktičností. Dítě se posadí do sportovního sedáku, který má polohovatelnou opěrku zad a nohou. Může se tak rozhlížet do okolí. Navíc jsou k dispozici pásy, které zajistí, aby vaše dítě z kočárku nevypadlo.

Číst dálSportovní kočárek

Kam si jít zasportovat?

Rádi si zahrajete tenis, nohejbal, fotbal, nebo necháte své děti vyblnout na dětských hřištích? Všechny tyto činnosti by se neobešly bez sportovních povrchů. Víte třeba, že k nim patří tartan, antuka, asfalt a mnohé další? Každé sportoviště by mělo být ohraničené, aby dané sportovní povrchy netrpěly. Tyto povrchy jsou navrženy tak, aby odolávaly povětrnostním vlivům, byly odolné vůči tuhým mrazům i velmi vysokým teplotám a slunečním paprskům. Pak mohou sloužit svému účelu desítky let.
O udržování sportovních povrchů, jejich úpravu a zabezpečení se pak starají specializované firmy. Mezi ně patří i společnost Gold Return s.r.o., ježe je profesionálem ve svém oboru a kromě zmíněných činností se stará i o údržby trávníků.