Magazín IndustryWalk

Pracovní obuv - je důležitá?

Šťastni ti, kteří nikdy nemuseli do montérek nebo jiného pracovního oblečení. I když jak se to vezme, práce v kanceláři není možná náročná fyzicky, ale zátěž na psychiku bývá často ještě daleko horší. Každopádně pokud máte profesi manuální, která vyžaduje kvalitní pracovní obuv či ochranný oděv, neměli byste vůbec pochybovat o nutnosti jeho nošení. Možná úplně nejvíce důležitá je prodyšná pracovní obuv, která vám dopřeje maximální pohodlí.

Číst dál: Pracovní obuv - je důležitá?

Chlazení skladů může mít více podob

Pokud potřebujete mít vychlazený sklad a nemáte vhodnou místnost, kde by mohla být všude stejná teplota, nebojte se, že nevyhovíte hygienickým normám. Kromě chladících dveří je možné využít také chladicí boxy, které zajistí chlazení skladů jen na omezeném prostoru a zbytek může mít jinou teplotu.

Chladici boxy se vyrábějí v různých velikostech tak, aby vyhovovali maximálně vašim potřebám a velikosti prostoru, který máte k dispozici.

Boxy i chladicí dveře mají zevnitř pojistku, která zamezí tomu, aby jste se zavřeli uvnitř a nedostali se ven, jako to známe z filmů.

Pokud potřebujete ještě nižší teploty, poohlédněte se po mrazicích dveřích a boxech, chlazení skladů.

Hydraulické prvky i na doma

Takový stroj využívající hydraulické zákony není věc, kterou by si každý kutil postavil v pohodě doma v garáži. I kdyby dotyčný byl inženýr v oboru, potřeboval by mnoho hydraulických prvků, aby mohl sestavit funkční mašinu.

Pokud by vás to opravdu napadlo a chtěli byste si dát například na důchod několikaletý projekt s názvem "postav si svůj hydraulických zvedák", budete potřebovat nejspíše tyto hydraulické prvky: hadice, trubky, šroubení (od rychospojek, manometrů po redukční prvky do potrubí), držáky trubek a hadic a mnoho dalšího. Na druhou stranu, pokud to někoho láká, firmy dnes prodávají mnoho hydraulických prvků. Takže jen směle do toho!

Kapaliny, které přenáší výkon v hydraulických systémech

hydraulicke systemy

Hydraulické kapaliny jsou především vodičem energie vydávané stroji různých velikostí a výkonů. Kromě toho však také chrání celý strojní komponent například před korozí či ohněm. Jednotlivé hydraulické systémy by bez nich prakticky nemohly fungovat a například takový Boeing 737 má takové systémy hned tři.

Asi nejznámějším příkladem využití hydraulických kapalin ve strojích jsou posilovače brzd, volantu nebo převodovky v osobních ale i nákladních automobilech. Nejčastěji se jako kapalina do těchto komponentů používá minerální olej a voda. Jednotlivé hydraulické systémy pak fungují nejlépe především díky jejich nízké stlačitelnosti.