Magazín IndustryWalk

Nepodceňujte výběr sportovního povrchu

Vybrat co nejvhodnější povrch pro víceúčelové hřiště není zrovna ten nejlehčí úkol, když nejste odborník. Proto by Vás měl tento článek informovat o možnostech, které jsou při výběru a budování nového sportoviště. Pro případ, že chcete opravit a omladit hřiště stávající, také zde najdete rady a typy na společnost Goldreturn, která se touto problematikou komplexně zabývá.

sportovní povrchy

 

Když se budeme bavit o sportovišti, je to vlastně obecné pojmenování pro nějaký specializovaný prostor nebo pro specializované jednoúčelové stavebně-technické zařízení, které je většinou trvale určeno pro sportování a tělovýchovnou činnost. V praxi se tímto termínem označují:

  •  
  • - stadiony, 
  • - hřiště, 
  • - tělocvičny, sportovní haly,…

 

Pokud plánujete vybudovat zbrusu nové víceúčelové hřiště, je třeba si uvědomit, jaké sporty umožníte sportovcům hrát! Vůbec nejčastějším povrchem je tzv. umělá tráva, její poměr cena/výkon je výborná a tak se pro ni rozhoduje velký počet klientů. Pokud máte rozpočet nižší, zcela jistě bude na Vašem sportovišti umělá tráva. Tento povrch má velmi dobré užitné vlastnosti: 

  • - dobře se na něm hraje, 
  • - snadno se opravuje,
  • - možnost celoročního používání. 

 

Navíc je šetrný k životnímu prostředí. Jeho velkou devízou je také cena: umělá tráva vyjde mnohem levněji (až o 40 %), než polyuretanové povrchy. Bohužel nepatří k těm nejlepším povrchům. 

 

sportovní povrchy

Rekonstrukce stávajícího povrchu

Další variantou je rekonstrukce stávajícího hřiště, kvůli již opotřebovanému povrchu. Pokud je povrch opotřebovaný, může docházet k většímu skluzu a tím pádem nebezpečí uklouznutí a zranění hráčů. 

Dělení sportovních povrchů

 

V první řadě je třeba naplánovat, jestli bude sportovní povrch vystaven povětrnostním vlivů, tedy externí varianta. V opačném případě interiérového použití lze počítat s tím, že povrch vydrží déle a bude potřebovat nižší údržbu.

 

Externí varianta (venkovní)

Umělé sportovní povrchy a trávníky určené pro venkovní sportoviště a hřiště jako náhrada klasických povrchů. Získejte dlouhou životnost, atraktivní design s různým barevným provedením spolu s výbornými vlastnostmi.

  •  
  • - Umělé polyuretanové povrchy

- Umělé trávníky

  • - Akrylátové povrchy
  • - Interiérová varianta (vnitřní)

 

Podlahy a koberce pro víceúčelové sportovní haly, kryté tenisové kurty, školní tělocvičny i specializované sály. Nabízené povrchy lze využít pro veškeré míčové sporty. Snadná údržba, komfortní hra a odolnost vůči poškození.

  • - Umělé polyuretanové povrchy
  • - Kobercové povrchy

 

sportovní povrchy

Výhody umělých polyuretanových povrchů

  1. velmi komfortní pohyb a bezpečná hra
  2. stabilita sportovního povrchu za každého počasí
  3. výborné technické vlastnosti
  4. odolnost umělé plochy vůči opotřebení
  5. atraktivní design s možností barevných kombinací
  6. minimální náklady na údržbu

 

Další sportovní povrchy

Způsobů výstavby antukových kurtů je několik. Vždy jsou návrhy individuálního charakteru a zároveň uzpůsobeny všem požadavkům zákazníka. Nezanedbatelnou roli na každém hřišti hraje i osvětlení, oplocení a v neposlední řadě i provoz a údržba. Většinou se jedná o škvárový podklad, na kterém je položena antuka.

 

Beach volejbal 

Hřiště je ohraničeno ohradou z tvrdého dřeva. Vrstva křemičitého písku je oddělena od podkladní vrstvy vodorozpustnou geotextilií. 

 

Sport Court – PowerGame 

Tento oblíbený venkovní povrch je ideálním řešením pro nová hřiště, ale vynikající a bezpečný povrch lze vytvořit i překrytím starých poničených ploch. Za přijatelné náklady tak můžeme jednoduše získat vzhledově atraktivní a všestranný povrch. Struktura s příčným rastrováním šetří pohybový aparát a umožňuje výbornou manévrovatelnost. Odvod vody zajišťuje mřížkový design a povrch tedy lze využívat celosezónně. Výborně odolává povětrnostním vlivům a nevyžaduje téměř žádnou údržbu. V neposlední řadě oceníme snadnou montáž i demontáž systému.

 

Společnost GOLD Return

Pokud se svěříte do rukou této společnosti, zajisté neuděláte špatně, protože se jedná o dlouholetého specialistu v oblasti budování a péče o sportovní povrchy. Jako specializovaná společnost působící v oblasti renovace sportovních hřišť a víceúčelových areálů Vám odborně poradíme s výběrem vhodné modernizace povrchu, oplocení či vybavení Vašeho sportoviště. Zabýváme se také realizacemi celých sportovních areálů nebo projektováním hřišť. Pomůžeme Vám také s opravami tělocvičen a sportovních hal.

 

Nabízí Vám komplexní služby, jako například:

  • - Nabízíme revitalizaci, servis a výrobu sportovních povrchů,
  • - Sportovní a užitné vybavení

 

Kontakt

Gold Return s.r.o.

Plzeňská 1270/97, 150 00 Praha 5

Tel.: 702 567 667, 604 314 698

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.